Vinopedia.be

 

De vinopedia heeft de brandende ambitie om de grootste nederlandstalige wijnencyclopedie van het internet te worden. Door volgehouden opzoekwerk wil deze encyclopedie een overzicht geven van wijnlanden, appellaties en druivenrassen, maar vooral van wijndomeinen die, waar ook ter wereld, bezig zijn met het maken van goede wijn. Door de aard van het onderwerp kan dit af en toe een beetje droog zijn, maar toch werd er veel moeite gedaan om verder te gaan dan het botweg verzamelen en kopiëren van informatie.

De vinopedia is ontstaan in 2003 toen de wijnclub Chateausanspretention werd opgericht en haar president zijn uitgebreide nota's wou delen met de buitenwereld. Gedurende vijf jaar bleef het een onderdeel van de website van de club tot het volume te groot werd om op één webpagina te blijven houden. Het besluit om de vinopedia alfabetisch op te delen viel samen met dat om er een apart webadres aan te wijden.

Naast de pure encyclopedie-functie is het ook een handig instrument bij de voorbereiding van wijnreizen. Door op te zoeken op naam van de regio (bijv. Jura) of dorp (bijv. Avize) kan je tamelijk snel een overzicht samenstellen van de domeinen die de moeite zijn in een bepaalde regio. Momenteel zijn nog niet alle regio's compleet, maar voor een aantal gaat dit al wel op. Stilletjesaan beginnen we ook links te leggen naar de degustatienota's, indien dat er genoeg zijn om significant te zijn.

Alle commentaar, alle info, alle opmerkingen zijn welkom op erikdekeersmaecker@skynet.be. Bezoek ook de blog http://csp.skynetblogs.be

De beste Wijn sites op Start.be